Wednesday, September 7, 2011

Raya Cara Aq...

Hari ini raya KEENAM. Dan hari ini barulah aq dapat update blog nih. Masih lagi raya kan?


Menceritakan semula selepas aq balik kampung (nasib baik lah kawan sudi tumpang aq balik rumah, kalau x, MENANGIS lah aq beraya sesorang kat hostel)

Aq pulang kampung tanggal 26 Ogos 2011, pagi-pagi aq dapat mesej.
"Weh, sekejap lagi kereta SAMPAI, dalam pkul 10pg. Aq tgu ko kat bilik"
(lebih kurang macam nih lah bunyik nyer)

Nak xnak, terpaksa lah aq merelakan diri aq ini untuk SKIP kelas pagi tuh. Pendek kan cerita, aq sampai rumah dalam pukul 2ptg sebab kereta gerak dalam pukul 11 lebih. Sesampai aq di rumah, terus cari mak aq kat dapur. Tgk rumah macam tongkang pecah (RENOVATE la dikatakan)

Sekali lagi aq terpaksa merelakan diri untuk tolong ayah aq cat rumah. Pagi bertemu pagi. Pagi bertemu pagi. Itulah kerja aq, mengecat rumah. So sesiapa nak upah aq mengecat, leh CONTACT aq di talian 013-291XXXX...sila tekan no 1 untuk Bahasa Melayu yer.

Dipendekkan cerita lagi, kitorg pergi berSHOPPING dekat uptown Kuantan. Kelakar nya, mak aq boleh hilang. Dahla BELIAU x bawak henset. 4 kali aq keluar masuk uptown yang tersangat amat ramai pengunjung. Biasalah, dah nak dekat raya nih, harga barang MURAH sikit. Cari punya cari (sambil mencuci mata), aq dapat mesej daripada abang aq.
"Balik ke kereta. Mak ada kat kereta"
SABOR JER LAA...

Pejam celik pejam celik, dah RAYA pun. Pagi raya, aq beraya di rumah dahulu.
Abang dah xde....sebab awal2 lagi die g beraya umah kawan die

So, pagi-pagi ktorg beraya dekat rumah saudara di Kuantan dulu. Kemudian baru beraya di Pekan. Untunglah untuk sesorang yang agak TUA ini dapat duit raya. Korang ada? hahaha

Pergi rumah ini, xde kuih feveret aq. Pergi rumah itu, pun xde. Last-last dah nak penghujung HARI, barulah aq jumpa. 
Kuih feveret aq, Kuih Batang Buruk
Seharian beraya memang sangat mecabar diri dan mencabar perut aq nih. Semua rumah aq makan. Sikit lagi nya dah boleh meletop badan aq nih. MASUK jer, KELUAR nya x...

Aq ada juga jumpa satu makanan dikatakan kuih orang-orang KEMBOJA. (dekat kampung aq nih rmai orang Kemboja taw)

Apa kuih itu, nantikan...

p/s~aq x berapa sihat, jadi post untuk ala kadar jer....=(

4 comments:

mira maisara said...

haha..mak awak lerh ilangkat uptown??kelakar la..mybe kusyuk sgt shopping tu kan??

jom terjah..
http://strawberiberi.blogspot.com/

khairul said...

hihi....org terlalu rmai kt uptown tuh, die plak x bwak hp. mmg ssah la nk mencari..

Bejubel Market Place Terbaik Indonesia said...

Mantap...salam persahabatan...Bejuebel Market Place Terbaik Indonesia

blue milo said...

sila makan ubat dan banyakkan rehat ~

Post a Comment