Saturday, August 13, 2011

Berdesing jerrrr

Apsal telinga aq nih asyik BERDESING jer?


Hari ini telinga aq berdesing dua kali dengan bunyi yang agak KUAT gak la. Ni mesti ada sesuatu yang nak berlaku. Sebelum-sebelum ini memang itu yang berlaku pun.

Rupa-rupanya............... 
1. Tadi aq NAMPAK seseorang yang aq agak suka la. 

2. Pastu tgk kat langit, bulan cantik jer MENGAMBANG. Huhuu...PADAN laaa...



Korg pernah x alami apa yang aq alami nih?


Eh before tuh, tahu x apa itu TELINGA BERDESING?


Nama lain dia TINNITUS. Orang yang ada tinnitus nih, dia boleh dengar bunyi (deringan, "buzz", dll) kat dalam kepala dia. Ada yang cakap kata aq, maybe sebab selalu guna EARPHONE dan dengar lagu macam dunia ini dia yang punya. Betul ker? Sebab telinga aq nih dah berdesing sejak kecil lagi. Rasa-rasa korg?


Setelah di Google dan di Yahoo!, agak terkejut juga la aq, sebab beberapa kes yang boleh menyebabkan hilang pendengaran atau kata lain nya, PEKAK bedeeekkkkkk....Terperanjat Boboy jap aq. Selepas nih, aq nak try jumpa specialist lah. Gigih lah kan. Takut-takut ada yang x kena dengan telinga aq nih. X pepasal, duduk dalam kelas, hampeh x DENGAR sepatah haram pensyarah yg duk ngajar kat depan. DOKTOR....help me plizz!!!! haaa...sementara doktor duk check telinga aq nih, apa kata korg layan video kat bawah nih.





2 comments:

ieja faiq said...

aq selalu kena jugak :)

Kaero Ari said...

kan....tp aq xde la hari2 kne..tgk mse n keadaan gak tuh

Post a Comment