Sunday, August 14, 2011

Cerita Hari Ini...

Tetiba jadi je petang tadi aq RAJIN turun bandroom. Setelah berbulan merajuk xnak turun, akhirnya aq turun gak (padahal rindu nak tengok EUPHONIUM aq). Selepas duk chit-chat dengan Dzu (komander nih weh). Dia kata "Nahlu, kau nk dtg dtg taw. Aku nk smbung kje". 

Kerana cinta dan sayang ku pada SCCB (ayat poyo jer), dalam kul 6petang aq turun, tolong bersihkan instrument. Dalam hati, at least boleh jugak jumpa budak2 band yang lain. Sampai-sampai, ceh, berapa kerat jer yang ada.


Bersih punya bersih (lama jugak nih), try tiup x keluar bunyi. Apasal tarak keluar BUNYI pulak nih? Kerja aq cabut pasang jer compartment INSTRUMENT aq tuh. Nak ditanya budak junior, macam pelik pulak. Dahla jam pukul 7.15PM. Kelam-kabut dibuatnya. Yang si Jija nih pulak, duk main HANDPHONE aq. Snap sana. Snap sini. Handphone tuh memang untuk dibuat main. Haishh, habislah handphone aq.

Tetiba Ain jerit "Siapa yang x berbuka kat bandroom?". Aq dah janji dengan kawan nak berbuka kat masjid. Bulan-bulan puasa nih la kena rajin turun MASJID (actually dapat makan free..hihi). Dengan cepat dan tangkas jer, aq mengangkat TANGAN

Sudah nya, aq simpan jer instrument aq tuh, dengan niat LATER aq turun lagi dan betul kan balik instrument tuh ( ke memang dah x boleh tiup?). Then aq call Azim (weh, apsal keluar lagu CINDAI pulak nih?), x diangkat. Call pulak Zul, x angkat jugak. Mana pulak diorg nih. Last-last aq call balik Azim. "Weh, korg kat mana?" "Kitorg kat bilik". Haaaaaa????

Rupa-rupanya diorg tunggu aq, pergi masjid saing la. Alamat nya x berbuka la aq hari nih. Balik bilik, nasib baik ada kurma atas meja. Terima kasih ya Merong dan Lekiu. Aq ambil sikit KURMA korg buat berbuka. Selepas bersiap, ajak si Azim dan Zul tadi berbuka kat cafe NR. burpppp...alhamdulillah. kenyang dengan NASI AYAM + OREN F&N + WAFER. Melantak habis aq.. itu lah kisah nyer...

Credit to Jija for the pix yer...

Sian nya euphonium nih lama x mandi

Ingat senang ke nak bersihkan euphonium nih?

Adik-adik junior duk sibuk bersihkan trumpet (sempat je bergosip kan)

Yang baju biru tuh, kenapa bersihkan trumpet pakai stick?

Sakitnya hati bila tiup x keluar bunyi.

Mangsa euphonium jadi x betul. New set please!
p/s~ Ada orang komen kat aq yang tempat post nih terlalu sempit. SORRY la Azim sebab template blog nih dh memang fit macam nih, x boleh ubah. Thanx for comment yer...=)

5 comments:

ieja faiq said...

untung lha :)

Kaero Ari said...

untungla org tuh berbuka ngn ehem2 die kt NR kn...hihi

blue milo said...

template blog ni sebenarnya boleh tukar laa dia punya width ...

neway welcome ^^

tapi dalam banyak-banyak gambar tu jea ? heh -.-

Kaero Ari said...

actually mmg boleh, n dh try tp die lari, dh x lawa...

aah, tu jer, kang ltak byk2 cm x best lak...

blue milo said...

lari ? kejar laa dia balik . haha . just kidding .
apekah guna template yang susah bagai , tengok orang punya senang jea . alala :D

Post a Comment